Vedľajšie vety v nemeckom ekonomickom texte I predmetové vety - Flochová, Eleonóra
Rozdiely medzi všeobecným a odbornýcm jazykom registrujeme vo frekvencii a distribúcii niektorých gramatických javov a v špecifickom výbere jazykových prostriedkov všeobecného jazyka. K výrazným znakom odborného nemeckého textu patrí používanie určitých syntaktických konštrukcií a niektorých vedľajších viet.