Využívanie vybraných daňových príjmov na ochranu životného prostredia - Válek, Juraj, 1981-
Príspevok poukazuje na zavádzanie environmentálnych daní v daňových systémoch štátov Európskej únie a v Slovenskej republike. Ako ovplyvní ich implementácia výšku príjmovej stránky rozpočtu a udržateľnosť verejných financií. Jednou z hlavných prekážok implementácie environmentálnych daní do daňových sústav je obava zo straty konkurencieschopnosti, keďže environmentálne dane sú pre podniky dodatočnými daňovými platbami, ktoré generujú náklady.