Medzikultúrny dialóg v Európskej únii - Tökölyová, Tatiana
Európska únia, ktorá predstavuje spoločenstvo štátov v európskom priestore, považuje kultúru za svoju dôležitú súčasť. EÚ a jej členské štáty za jednu zo svojich priorít stále považujú vytváranie spoločnej európskej identity, multikulturálneho prostredia založeného na dialógu a vzájomnom porozumení. Európska stratégia pre kultúru v globalizovanom svete.