Otázka nerovnomernosti akumulácie kultúrneho kapitálu - Zágoršeková, Marta
Kultúrny kapitál určitého štátu sa historicky vyvíja v priebehu etnogenézy tých národov, ktoré v konkrétnom historickom čase vstúpia na scénu dejín s požiadavkou o uznanie svojej politickej zvrchovanosti a suverenity. Predpoklady formulovania teoretickej interpretácie problému nerovnomernosti akumulácie kultúrneho kapitálu.