Komparácia odporúčaných hodnôt finančných pomerových ukazovateľov - Kravec, Michal, 1986-
Kvantitatívne pozorovanie FPU v oblasti hutníckeho priemyslu v rokoch 2003 - 2012. Výskumná vzorka tvorí cca 41 % svetovej produkcie ocele za rok 2012. Skúmané firmy patria do skupiny päťdesiatich najväčších výrobcov ocele na svete podľa zoznamu združenia Worldsteel za roky 2003 - 2012. Toto združenie pozostáva z cca 170 výrobcov ocele (vrátane 17 z 20 najväčších výrobcov tejto komodity) a z národných a regionálnych združení hutníckeho priemyslu a z výskumných ústavov v oblasti hutníctva.