The European Methane Belt - Gonchar, Mykhailo
Ukrajina a Poľsko - produkcia nekonvenčných plynov na európskom kontinente v budúcnosti. Možnosti výrazných geopolitických zmien pri vývoji navrhovaných scenárov, najmä z hľadiska snahy o energetickú nezávislosť zraniteľných krajín strednej a východnej Európy na monopolistických zásobovateľoch plynom.