Globálne prostredie a finančná expozícia entít - Hocman, František, 1983-
Skúmanie rizík vo verejnom sektore a verejných financiách. Identifikátory, z ktorých najvýznamnejším a najpraktickejším je ratigové hodnotenie. Rating určuje na základe znakov priradených jednotlivým formám nežiadúcich expozíci i rovnaké hodnotenie, čím uľahčuje identifikáciu a prístupy k rizikám krajiny alebo municipalít.