Individualizácia, sociabilita, sociálny kapitál - Márton, Milan
Posun spoločnosti od industriálneho k postindustriálnemu vývoju, je charakterizovaný dominanciou individualizácie, zakotvenej vývojom v ekonomike, v kultúre a vo všetkých sférach života spoločnosti. V postmodernom období vedie nadmerná individualizácia k narušeniu predchádzajúceho vzťahu medzi indivíduom a spoločnosťou a k rozkladu existujúcich sociálnych štruktúr.