Internacionalizácia renminbi - Jančíková, Eva, 1960-
Internacionalizácia renminbi (RMB) a jeho postavenie v medzinárodnom obchode a na finančných trhoch. Vstupom do WTO sa Čína zaviazala, že uskutoční zásadné reformy aj v devízovej a menovej oblasti. Základom týchto reforiem bolo zrušenie určitých reštrikcií a splnenie podmienok na to, aby sa RMB mohlo stať voľne vymeniteľnou menou. RMB ako svetová mena v súčasnosti.