Factors affecting business performance - Beslerová, Stela
Výkonnosti podniku a súvisiacim ukazovateľom merania výkonnosti sa v dnešnej dobe venuje široká pozornosť tak v literatúre ako aj v podnikateľskej praxi. Existuje množstvo ukazovateľov, ktoré sa pri využívajú na meranie výkonnosti podniku, otázkou však ostáva, ktoré sú tie najvhodnejšie a ktoré najlepšie odzrkadľujú skutočný stav sledovanej spoločnosti. Súčasťou hodnotenia výkonnosti je aj identifikácia významných faktorov, tak finančných ako aj nefinančných, ktoré na samotnú výkonnosť vplývajú. Identifikáciou týchto ukazovateľov je možné zaviesť v podniku potrebné opatrenia, ktoré následne môžu viesť k zvýšeniu celkovej výkonnosti a prosperity sledovanej spoločnosti.