Trestanie zločinov genocídy v medzinárodnom práve - Pyteľová, Klaudia, 1985-
Medzinárodnoprávna analýza kogentných zločinov - genocída v komparácií so zločinmi proti ľudskosti. Analýza jednotlivých medzinárodnoprávnych inštitucionálnych mechanizmov, ktoré vznikli za účelom trestania tohto medzinárodného zločinu.