Genéza Podnesterského konfliktu - Raneta, Leonid, 1982-
Kríza moldavskej ekonomiky, vrátane podnesterského regiónu, je prítomná vo všetkých sektoroch a sférach života spoločnosti, a bezprostredne sa odráža na postavení Moldavskej republiky ako subjektu svetového hospodárstva.