Geopolitický a geoekonomický rozmer Transatlantickej dohody o obchodnom a investičnom partnerstve - Lipková, Ľudmila
Medzinárodná ekonomická integrácia, multilaterálne zóny voľného obchodu. Najvýznamnejší účastníci zón voľného obchodu - USA, Rusko, Čínska ľudová republika. Vplyv medzinárodnej ekonomickej integrácie na zvyšovanie ekonomickej výkonnosti zúčastnených štátov, vplyv na ich geopolitické postavenie. Euroázijská únia, Transpacifické partnerstvo, ČĽR – Kórejská republika - Japonsko, TAFTA.