Balance sheet structure as determinant of company earnings - Tkáč, Michal, ml., 1984-
Vzťah medzi zadlžením a ziskovosťou spoločnosti. Využitie štandardných lineárnych metód, umelých neurálnych sietí a konvenčných štatistických techník na určenie odhadov príjmov nefinančných korporácií. Vyvrátenie všeobecnej domnienky o závislosti ziskovosti od nákladov na agentov a usúdenie, že úroveň príjmov korporácie ovplyvňuje predovšetkým výška dostupných finančných zdrojov a zvyšujúci sa pomer rovnosti pôvodu zdrojov, nie miera zadlženia.