Miléniové rozvojové ciele a ich plnenie - Holková, Vieroslava
Deklarácia Milénia, vytýčila osem rozvojových cieľov sociálneho a ľudského rozvoja do roku 2015, na ktorých sa podieľajú jednotlivé regióny sveta v rôznej miere. Obraz o stave ich plnenia dva roky pred ukončením.