O bezpečnosti vo svetle vytvárajúcej sa kritickej teórie globálnej spoločnosti - Škvrnda, František
Prozápadne orientovaná globalizácia. Zmeny vo vnímaní bezpečnosti v spojení s dôsledkami a súvislosťami globalizácie. Globálna bezpečnosť.