Postavenie kreatívneho priemyslu v kľúčových dokumentoch EÚ - Baculáková, Kristína, 1988-
Analýza inštitucionalizácie kreatívneho priemyslu ako samostatného hospodárskeho odvetvia. Príspevok vyčleňuje tak zmluvy EÚ, ako aj programy a dokumenty, ktoré sú významné pre kreatívny priemysel. Dôraz pritom kladie na zmenu v začlenení pojmov kultúra, kultúrny priemysel a kreatívny priemysel. Výsledkom by mal byť ucelený pohľad na transformáciu začlenenia kreatívneho priemyslu v posledných rokoch a na jeho súčasnú pozíciu v kľúčových dokumentoch EÚ.