Pragmatik als der umfassendste Aspekt der Linguistik - Adamcová, Lívia
Skúmanie základov pragmatiky a pragmalingvistiky, ktorá sa zaoberá fungovaním jazykových výrazov v reči, a to v typických komunikatívnych situáciách.