Nositelé Nobelovy ceny za ekonomii pro rok 2013 - Sirůček, Pavel
Nobelova cena za ekonómiu 2013 udelená americkým ekonómom E.F. Fama, L.P. Hansen a R.J. Schiller. Rozpracovali jeden z prúdov súčasnej makroekonómie, konkrétne modelovanie oceňovania aktív. Hlavná myšlienka - ceny finančných aktív odzrkadlujú všetky dostupné informácie, z toho vznik teórie efektívnych trhov.