Spravedlivý důvod k válce z pohledu zakladatelů konfucianismu - Rigel, Michal
Etické úvahy o spravodlivom zahájení vojny - kritérium spravodlivého dôvodu z pohľadu zakladateľov konfuciánskeho myslenia. Okolnosti vzniku Konfuciovho učenia - konfucianizmus ako pacifizmus? Hlavné etické hodnoty konfucianizmu. Dedukcia spravodlivých dôvodov pre zahájenie vojny.