Ochranné označenie pôvodu ako duševné vlastníctvo agropotravinárskych podnikov - Kubica, Milan, 1958-
Význam a hodnota označenia pôvodu výrobkov a zemepisného označenia ako duševného vlastníctva, ale i dôležitosť takto označených produktov, ktoré svojimi jedinečnými špecifikami v celosvetovom meradle zachovávajú kultúrne, sociálne a spoločenské hodnoty, a ktoré v neposlednom rade môžu znamenať i dôležitý nástroj vidieckeho rozvoja. Legislatívna ochrana - ochrana na národnej úrovni, ochrana na úrovni EÚ, ochrana na medzinárodnej úrovni.