Vymedzenie a úlohy malých a stredných podnikov v Slovenskej republike - Markovičová, Marta, 1962-
Pojem podnikanie. Teoretické vymedzenie MSP, ich význam, počet a zameranie v SR. Počet novovzniknutých MSP v SR v období 2007-2011. Vekové zloženie podnikateľov v MSP. Porovnanie MSP v EÚ27 a SR. Podnikateľské prostredie SR a jeho charakteristika v období globálnej hospodárskej krízy. Štruktúra podnikateľského prostredia.