Diagnostika stimulovania inovačného potenciálu zvyšovania inovačnej výkonnosti podnikov - Matušovič, Martin
Inovačná aktivita v SR, v porovnaní s ekonomikami iných európskych štátov, je nižšia a inovácie neprinášajú očakávaný pozitívny výsledok vo forme zvýšenej konkurenčnej schopnosti slovenských podnikov. Súčasný inovačný systém zlyháva vo svojej kľúčovej úlohe – v procese transformovania nových poznatkov na zdokonalené materiály, výrobky, procesy, technológie a služby. Slovensko však disponuje len obmedzenými zdrojmi, čo kladie vyššie nároky na systém financovania inovácií.