NEETs - "Not in Employment, Education or Training" - Černá, Ľubica
Termín NEET, ktorý vznikol vo Veľkej Británii, sa používa na úrovni EÚ na označenie mladých ľudí, ktorí bez ohľadu na úroveň vzdelania, sú v súčasnej dobe nezamestnaní alebo neaktívni, nezúčastňujú sa žiadneho vzdelávania, školenia alebo rekvalifikácie. Rizikové faktory, ktoré zvyšujú šance stať sa NEETs (neiher employed, nor in education or training) sú často kombináciou osobných, ekonomických a sociálnych aspektov.