História merania času - Hanisko, Peter
História merania času a tým aj uvedomovanie si plynutia času spadá na začiatok vývoja ľudskej civilizácie na planéte Zem. Na meranie času je možné použiť takmer všetky pozorovateľné deje, ktoré prebiehajú v pravidelnej časovej závislosti.