Rómovia medzi nami - Kollár, Tomáš
Rómovia a rozhodujúce faktory pri ich začleňovaní do spoločnosti. Slovensko ako člen Európskej únie je z tohto hľadiska štandardnou európskou krajinou, avšak v oblasti ľudských a menšinových práv ostáva rómska téma na Slovensku problematickou oblasťou, ktorej neriešenie ohrozuje sociálny a politický zmier v krajine.