Understanding government consumption - Půlpánová, Lenka V.
Konečná vládna spotreba ako jeden z kľúčových indikátorov národných účtov, ale zároveň s problematickou ekonomickou interpretáciou. Vysvetlenie, ako je vládna spotreba definovaná a vyčíslená v národných účtoch určuje hranicu medzi individuálnou a kolektívnou spotrebou, a tiež charakterizuje vzťah medzi vládnymi výdavkami na spotrebu a celkovými vládnymi výdavkami. Výskum aplikovaný na Českú republiku.