Ozdravný režim a nútená správa obce - Veverková, Ingrid
Ozdravný režim a nútená správa sú dva samostatné inštitúty hospodárenia obce legislatívne upravené v § 19 zákona č. 383/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy v z. n. p. Ministerstvo financií SR vypracovalo Metodickú príručku o ozdravnom režime a nútenej správe obce, ktorej cieľom je jednotne usmerniť obce pri uplatňovaní § 19 zákona č. 583/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy v z. n. p. a pri zabezpečovaní povinností obce počas hospodárenia v ozdravnom režime a nútenej správe.