Systém sociálnej záchrannej siete na Slovensku - Pongráczová, Eva, 1971-
Záchranná sociálna sieť, ktorej garantom je štát, plní tri dôležité funkcie: aktívne pôsobí v politike zamestnanosti (jej aktívne a pasívne nástroje), ekonomicky aktívnemu obyvateľstvu zabezpečuje minimálnu výšku pracovného príjmu a garantuje príjem jednotlivcom a osobám ohrozeným sociálnym vylúčením.