Vládne výdavky na oblasť sociálnej ochrany a zdravia v krajinách EÚ27 - Šipikalová, Silvia, 1979-
Vládne výdavky na sociálnu ochranu a zdravie predstavujú jeden z determinantov podmieňujúcich zdravie obyvateľov ako aj nádej na dožitie a tak ich podiel z celkových vládnych výdavkov by mal predstavovať značnú časť a postupne narastať so starnutím populácie, aby sa zabezpečila adekvátna starostlivosť občanom.