Inventarizácia a inventúra majetku a záväzkov - Pakšiová, Renáta, 1974-
Spôsob vykonania inventarizácie upravuje šiesta časť zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskoších predpisov. Inventarizácia sa vykonáva periodicky. Prvou fázou inventarizácie je inventúra. Druhy inventúr. Výsledky porovnania skutočného stavu so stavom v účtovníctve sa uvedú v inventarizačnom zápise. Rozdiel medzi mankom a škodou.