Narativní přístup v sociální práci: pomoc skrze reformulaci životních příběhu - Votoupal, Miloš
Naratívny prístup ako možná alternatíva pri práci s klientom a odlišný spôsob nazerania na charakteristiku a zmysel sociálnej práce. Naratívna sociálna práca kladie dôraz na spoluprácu sociálneho pracovníka a klienta, pracovník je viac v roli partnera, ktorý spoločne s klientom hľadá spôsob riešenia jeho situácie.