Význam flexibilných pracovných vzťahov - Grenčíková, Adriana
Aktuálne otázky významu flexibilných pracovných vzťahov, ktoré sa chápu ako zaujímavá forma zamestnania. Predchádzajúce vnímanie tejto formy zamestnania bolo skôr ako doplnkové zamestnanie vhodné na privyrobenie si, postupom času však naberali na vážnosti a význame. Výhody, ktoré tieto vzťahy poskytujú postupne pochopili zamestnanci i zamestnávatelia. Zavádzaním nových informačných a komunikačných technológií sa výrazne rozširujú možnosti využitia inovačných pružných foriem organizácie na trhu práce. Spoločenskovedná podstata flexibilných pracovných vzťahov, ich význam, identifikovanie záujmu a využívanie týchto foriem zamestnávania a analyza vybraných pracovných vzťahov v SR. Využitie flexibility z časového hľadiska, porovnanie záujmu o jednotlivé formy nielen v SR, ale v rámci iných krajín Európy.