Věková struktura obyvatelstva ze sčítání lidu, domů a bytů 2011 - Šigutová, Lenka
Veková štruktúra obyvateľstva je výsledkom dlhodobého demografického vývoja. Určujú ju zmeny v úrovni pôrodnosti, úmrtnosti či zahraničnej migrácie. Hlavnou premenou, ktorou v súčasnosti česká populácia prechádza, je proces starnutia. Veková štruktúra obyvateľstva ČR k 26.3.2011. Regionálne rozdiely vo vekovej štruktúre.