Tvorba a ochrana životného prostredia - priestor pre tvorbu pracovných miest - Križanová, Zuzana
Využitie voľného potenciálu v tvorbe a ochrane životného prostredia na príklade regiónu Horná Nitra, ktoré zároveň môže napomôcť tvorbe nových pracovných miest. Analýza súčasného stavu vybraných zložiek životného prostredia regiónu a jeho najzávažnejšie ohrozenia. Voľný potenciál v oblasti zhodnocovania biologicky rozložiteľných odpadov. Významnú úlohu v starostlivosti o životné prostredie zohrávajú inovácie rozličných technológií. Vďaka nim zaznamenali významný pokrok technológie spracovania a opätovného využitia odpadov. Možnosti zhodnotenia drevnej a rastlinnej biomasy v regióne, pričom sa stavia do popredia výstavba obecných kompostární a zariadení na výrobu brikiet a paliet.