Vplyv kultúry na komunikáciu - Delgadová, Elena
Analýza kultúry na základe kultúrnych odlišností a porovnanie jednotlivých definícií a pojmov významných svetových autorov venujúcich sa tejto problematike. Vymedzenie terminológie v tejto oblasti. Kultúra sa manifestuje formami explicitnými, a teda viditeľnými prejavmi, prostredníctvom ktorých členovia jednotlivých kultúr vyjadrujú a vzájomne si komunikujú obsah svojej kultúry a tiež implicitnými, čiže neviditeľnými prejavmi, vlastnou ideológiou, ktorá vyjadruje sústavu hodnôt, názorov, myšlienok a noriem a ktorá stanovuje podstatu každej kultúry. Kultúrne odlišné pravidlá ovplyvňujú spôsob, ako sa členovia tej ktorej kultúry správajú v určitých kontextoch. Dôležitosť kultúrneho kontextu a jeho vplyv na interkultúrnu komunikáciu. Bariéry v interkultúrnej komunikácii.