Vypomáhanie v rodinných firmách - Žuľová, Jana
Fyzické osoby, ktoré sú podnikateľmi, môžu pri svojom podnikaní využiť výpomoc svojich príbuzných aj bez toho, aby s nimi založili pracovnoprávny vzťah. Podmienky za akých tak môžu urobiť, ustanovuje paragraf 2a zákona o nelegálnej práci. Ich nedodržanie má za následok naplnenie skutkovej podstaty nelegálneho zamestnávania, resp. nelegálnej práce, ktoré inšpekcia práce postihuje pokutami.