[Financie prirodzených monopolov] - Belanová, Katarína, 1978-
Recenzia na monografiu, ktorej predmetom sú prirodzené monopoly so zameraním sa na špecifiká ich financovania, ktoré vyplývajú z ich výnimočného postavenia v ekonomike. Ako prirodzený monopol sa všeobecne označuje podnik alebo odvetvie, ktorého priemerné náklady na jednotku výroby prudko klesajú v celom rozsahu jeho produkcie, ako je to napríklad pri lokálnej distribúcii elektriny. V takom prípade jediný podnik, monopol, môže dodávať celú produkciu daného odvetvia efektívnejšie ako viaceré podniky.