Zdaňování bank v České republice - Legierská, Yvona
Vývoj zdaňovania bánk v Českej republike pred a po jej vstupe do Európskej únie. Ide najmä o zdaňovanie príjmov právnických osôb, ale aj o daň z pridanej hodnoty. Návrh úpravy v zdaňovaní bánk v ČR tak, aby zohľadňovali ich špecifiká a postavenie v ekonomike vo väzbe na ich prínos do verejných rozpočtov.