Relationship between GDP growth and oil and natural gas consumption in EU countries - Obadi, Saleh Mothana
Ropa a zemný plyn ako hlavné zložky energetického mixu krajín EÚ. Využitie Grangerovho testu príčinnej súvislosti na zistenie negatívnych vplyvov zo zníženia spotreby energií na rast HDP krajín EÚ. Vyhodnotenie prevládajúceho environmentálneho rizika pri ťažbe surovín nad dopadmi na rast HDP.