Smerovanie sociálnej politiky v krajinách EÚ v kontexte ekonomických a sociálnych zmien - Přívara, Andrej, 1983-
Sociálne otázky a zvlášť otázka výšky miezd bola súčasťou európskej agendy už od roku 1957, kedy bola pod písaná Rímska zmluva. Podľa článku 2 Zmluvy o ES si Európske hospodárske spoločenstvo stanovilo za cieľ dosiahnuť obnovenie rastu životnej úrovne.