Nerovnosti pracovných a disponibilných príjmov v Slovenskej republike podľa Theilových indexov - Tkáč, Miroslav, 1987-
Disponibilné príjmy rozpočítané na člena domácnosti predstavujú základný zdroj informácií pre zisťovanie úrovne nerovností v krajine a sú kľúčovým determinantom životnej úrovne obyvateľstva, čo z nich robí veľmi dôležitú oblasť skúmania.