Edukácia mládeže ako nástroj prevencie sociálno-patologických javov - Dirgová, Eva
Hodnotová orientácia mládeže. Vplyv prostredia a školy na mladého človeka. Vplyv rovesníckych skupín. Vplyv masmédií. Nárast kriminality mladých. Reedukačný domov a príčiny umiestnenia v ňom. Výsledky prieskumu zrealizovaného vo vybranom reedukačnom domove na východe Slovenska. Oslovená bola vybraná vzorka chovaniek, ktoré sa v minulosti dopustili niektorého delikventného správania.