Poznatky zo skúmania vplyvu vybraných premenných na pozicioning webovej stránky vo výsledkoch vyhľadávania v segmente online predaja leteniek v SR - Miklošík, Andrej
Článok sa zaoberá problematikou optimalizácie pre vyhľadávacie nástroje, ako súčasti elektronického marketingu. Identifikácia miery vplyvu vybraných faktorov na získané pozície v organických výsledkoch vyhľadávania vo fulltextovom vyhľadávači google.sk. Návrh modifikácie iniciálneho mixu SEO faktorov tak, aby váhy jednotlivých kritérií v celkovom hodnotení zohľadňovali reálny vplyv konkrétneho kritériá na pozície vo výsledkoch vyhľadávania. To umožní prevádzkovateľom riešení na predaj online leteniek v SR sústrediť sa pri optimalizácii pre vyhľadávače na najpodstatnejšie faktory a abstrahovať od faktorov, ktoré na výsledky nemajú žiadny vplyv.