Dotácie v daňovej evidencii a pri paušálnych výdavkoch - Strählová, Jarmila
Nielen začínajúci podnikateľ, ale aj podnikateľ, ktorý už podnikateľskú činnosť dlhšie vykonáva, potrebuje k výkonu podnikateľskej činnosti a k jej ďalšiemu rozvoju dostatok finančných prostriedkov. Jednou z možností získania financií na podnikanie je aj využitie cudzích zdrojov. Medzi cudzie zdroje patria aj dotácie. Dotácie sú cudzie finančné prostriedky, ktoré môže podnikateľ použiť pri rozvoji svojich podnikateľských aktivít za určitých presne vymedzených podmienok. Poskytnutú dotáciu, ak podnikateľ splní dohodnuté podmienky, nevracia.