Dlhodobý hmotný majetok – zostatková cena hmotného majetku - Gášpárová, Eva
Zostatková cena hmotného majetku je účtovnou aj daňovou kategóriou. Z rozdielnosti účtovných a daňových odpisov hmotného majetku vyplýva aj rozdielna účtovná a daňová zostatková cena hmotného majetku.