Účtovanie prechodu zo sústavy jednoduchého účtovníctva do sústavy podvojného účtovníctva a naopak - Moravcová, Beáta
Podľa § 9 zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p. je účtovná jednotka povinná účtovať v sústave podvojného účtovníctva s výnimkou tých účtovných jednotiek, ktoré môžu účtovať v sústave jednoduchého účtovníctva.