Is total comprehensive income or net income better for the evaluation of companies' financial performance? - Gazzola, Patrizia
Porovanie významu celkového súhrnného a čistého príjmu z hľadiska hodnotenia finančnej kvality podniku na základe princípov IAS/IFRS. Dáta z rokov 2010, 2011 a 2012. Výsledkom výskumu je fakt, že české podniky delia príjmové výkazy podľa povahy, a nie účelovosti. Zistený je aj fakt, že celkový súhrnný príjem podniku má väčšiu vypovedaciu schopnosť o finančnej výkonnosti podniku.