Open competition or discrimination on tracks? Examples of anti-competitive behaviour of the Deutsche bahn - Nigrin, Tomáš
Analýza kvality konkurencie v železničnej preprave v Nemecku. Charakteristika holdingov Deutsche Bahn, ktoré môžu mať negatívne vpyvy na konkurencieschopnosť v oblasti. Na základe výskumov vývoja posledných dvoch dekád sa potvrdili predpoklady, že Deutsche Bahn má príliš veľký priestor na ovplyvňovanie konkurenčných podmienok, ktorý sa prejavuje najmä vo zvýšených poplatkoch za transport.