Faktory rastu výkonnosti poľnohospodárstva v EÚ a pozície SR - Grznár, Miroslav
Disparity v hospodárení poľnohospodárstva v krajinách EÚ 27 na základe segmentácie krajín podľa výšky celkovej hrubej produkcie. Medzi hlavné príčiny diferenciácie krajín patria: výška používaného fixného kapitálu, nasadenie spotreby medziproduktu a výška podpôr, ktoré získavajú priemerné podniky v krajinách.